2013年上学期七年级下册英语期中试卷(附答案)

编辑: 逍遥路 关键词: 七年级 来源: 高中学习网
2014-2013学年度第二学期期中考试
七年级英语科试题
测试(25分)
A) 、听下面五个句子,从题中所给的A、B、C三幅图中选出最佳选项,将答案填写在提前括号内。每个句子读两遍。(每小题各1分)
( ) 1. A B

B)、听下面两段对话和一段独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,讲答案填写在提前括号内。每段对话或独白读两遍(每小题1分)
请听第一段对话,回答第6至第8小题
( )6. What time does the boy go to school?
A. 8:00 am. B. 8:10 am. C. 8:20 am.
( )7. Where does the boy eat breakfast?
A. At home. B. In the restaurant(餐馆). C. In the school.
( )8. What does the boy do at 6:30 pm?
A. Do homework. B. Watch TV. C. Play soccer.
请听第二段对话,回答第9至第11小题。
( )9. How does the man go to work?
A. By bus B. By bike. C. By car.
( )10. What’s the time now?
A. 7:00 am. B. 12:00. C. 7:00 pm.
( )11. How does the woman come to school today?
A .By bike B. On foot C. We don’t know
请听下面一段独白,回答第12至第15小题。
( )12. What day is it today?
A.It’s Sunday. B. It’s Saturday. C. It’s Friday.
( )13. Where do they want to go?
A. To the park . B. To the library C. To the zoo.
( )14. Why does Tony like koalas?
A. Because they are smart.
B. Because they are friendly.
C. Because they are friendly and cute.
( )15.What time do they meet at the zoo gate this afternoon?
A. At 3:00 B. At 3:30 C. At 2:30
C)、请听下面一段短文并根据短文内容从所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案填在提前括号内,短文读两遍。(每小题各1分)
( )16. Today is ________.
A. Saturday morning B. Sunday morning C. Sunday afternoon
( )17. There are many people from _________.
A. England and Canada(加拿大) B. America and Japan C. Canada and Australia
( )18. The driver(司机) is _________.
A. an American B. a Chinese C. a man
( )19. ______Chinese people are in the bus.
A. One B. Two C. Three
( )20. People _________ in the bus.
A. are talking to each other(相互) B. are visiting the Great Wall(长城)
C. are listening to a man
D)、请听下面一段短文,根据短文内容补充完整下列五个句子,每空最多不超过三个单词,短文读两遍。(每小题一分)
1. Pandas are very .
2. Their shoulders(肩膀),legs, are black.
3. Pandas can climb trees like .
4. Pandas’ is bamboo(竹子) leaves.
5. Pandas’ hair is .
笔 试(95分)
I、单项选择。(每小题各1分,计15分)
()1.Jim can play basketball and he can play guitar, too.
A. the, the B. / , / C. the, / D./ , the
( )2. ------ Don’t eat in class, Peter.
----- .
A. Yes, I can B. No, I can’t C. Sorry, Mr Wang D. Not good
( )3. Pandas are very _____ and ______. So we all like them.
A. friendly, ugly B. cute, scary
C. dangerous, beautiful D. shy, friendly
( )4. Some people kill elephants ivory
A. to B. on C. for D. with
( )5、---Where does your pen pal ? ?--He in Tokyo.
A. live; lives B. live ; live C. lives; live D. lives; lives
( )6. Koalas are in _______.

( )7. People from Canada ______________ English and French(法语).
A. say B. talk C. tell D. speak
()8. There ____________ a bank and two pay phones near here.
A. has B. have C. are D. is
()9. What about basketball after school?.
A. play B. playing C. to play D. plays
()10. --- do you go to work?
--- I take the bus
A. What   B. How    C. When    D. Why
( )11. It him one hour his homework every day.
A. takes, to do B. take, to do C. takes, do D. take , do
( )12.Let’s the music club .
A. joining B. to join C. join D. is joining
( )13.Our English teacher is very kind us, but in class he is
kind strict
A. of, of B. to, of C. for, for D. to, to
( )14. There are rules in our school. I can’t stand them.
A. too much B. much too C. too many D. many too
()15. ---Isn’t it cute?
---_______. I like it very much.
A. Yes,it isn’t B. No,it isC. Yes,it is D. No, it isn’t.
II、完形 (每小题各1分,计20分)
A)根据短文内容选择正确的选项。(15分)
Many Americans like to have their vacation in 1 countries. One day an American 2 comes to China. This is her first time (次数) to China and she wants to 3 some friends there. She meets a Chinese. This Chinese wants to talk 4 with the American. When he sees her, he comes up, says “ 5 ” to her, then he begins his first talk with someone 6 an English-speaking country.
“How old are you?” the Chinese 7 .
“I’m 8 . Please don’t ask a lady (女士) about her 9 .” answers the woman.
The Chinese is surprised. He doesn’t know 10 . Can you help him?
( )1. A. another B. the other C. other D. others
( )2. A. man B. boy C. woman D. child
( )3. A. be B. being C. do D. having
( )4. A. with English B. with Chinese C. in English D. in Chinese
( )5. A. OK B. hello C. sorry D. good-bye
( )6. A. to B. at C. of D. from
( )7. A. says B. tells C. talks D. speaks
( )8. A. sure B. shy C. happy D. sorry
( )9. A. dinner B. age C. job D. family
( )10. A. how B. why C. what D. where

B)用所给词的正确形式。(10分)
rule, practice, join, after, time, dinner, for, out, read, bed, get, guitar
Lucy has so many 1 at home. She has to get up very early in the morning. She has to do her homework 2 school. She can’t go 3 on school nights. She has to wash the dishes(洗碗) after 4 , and then she can watch TV 5 an hour. She likes 6 . She has to be in 7 by ten o’clock because she has to 8 up early the next morning. She 9 a music club and often goes there on weekends. She has to 10 her guitar every day. But she doesn’t think she’s happy.
III、 理解 (每小题2分,计40分)
A
There are four people in my family. My father is a police officer. His work is kind of dangerous. He's very busy. He often has meals outside. Sometimes we can't see him all day. But I love him very much. My mother is a bank clerk, but she wants to be a reporter. She says her job is boring and being a reporter is interesting, because she can meet many interesting people. My brother is a waiter. He likes his work, because he thinks he can meet many new friends when he works.
I'm a middle school student. I study hard because I want to be a teacher. I think it's not difficult for me.
根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)
( )1. My father works in another(另一个)city, so we can't see him all day sometimes.
( )2. My mother likes to be a bank clerk(银行职员).
( )3.My mother wants to be a reporter(记者), because she wants to meet many interesting people.
( )4. My brother works in a restaurant(餐馆). He likes to make new friends.
( )5.I want to be a teacher. I think it's difficult for me.
B
This is a beautiful park near my home. People like to go to the park after work. Some of them go to the park every day. Look! This is Mr. Smith. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing the game of hide-and- seek(捉迷藏). Some boys are playing yo-yo(玩溜溜球). Lucy and Lily are standing under a tree. They are talking. There is a small river in the park. We can see some boats(小船) in the river. Some children are sitting in the boats with their fathers and mothers. Listen! A lot of birds are singing in the trees. This is really a nice park. I come here to read English after school every day.
( )6. ______ like to go to the park.
A. Children B. Fathers and mothers
C. Lucy and Lily D. People
( )7. Mr. Smith is _______.
A. playing hide-and-seek B. playing yo-yo
C. is sitting and watching the children D. is singing
( )8.Which one is right?
A. Lucy and Lily are playing hide-and-seek with other children.
B. Lucy and Lily go to the park only on Sunday.
C. Lucy and Lily are talking under the tree.
D. Lucy and Lily live far from the park.
( )9. The writer(作者) can't see_____ in the park.
A. fish B. children C. women D. men
( )10. What's the writer doing?
A. He is singing. B. He is sitting in a boat.
C. He's playing a game. D. He's watching the people in the park.
C
SUNNY SCHOOL
We are a bilingual(双语) school for children of 6-15. We want a cook, a library assistant(图书管理员), a sports coach(教练) and a language teacher

JobAgeLanguageSkillOther terms (其它条件)
cook25-40ChineseCooking both Chinese food and western foodHealthy(健康)
Library assistant20-35 Chinese
EnglishHaving the knowledge(知识)of different kinds of books Careful(细心)
Sports Coach20-40Chinese EnglishMajoring in (主修)physical education(体育)Healthy,
strong
teacher---Chinese
EnglishMajoring in English-----

根据招聘启事,选择最佳答案。
( )11. Which of the following can’t go to Sunny School?
A. A four-year-old child B .A ten-year-old child
C. An eleven-year-old child D. A fifteen-year-old child
( )12. Who is not wanted by Sunny School?
A. A cook B .A headmaster
C A library assistant D A sports coach
( )13.Which of the following may not be able to(能) speak English?
A .The language teacher B. The library assistant
C .The cook D. The sports coach
( )14. The coach must major in _________.
A. Chinese B. English C. physical education D. language
( )15. Which is right?
A. The teacher can only teach Chinese.
B .A twenty-five-year old cook can’t work in the school.
C. The library assistant must be careful.
D. A teacher must be strong.
D
Do you often watch TV? Maybe your answer is "Yes". 16 They can learn a lot and know a lot of things about their country and the world.
TV helps open children's eyes. 17 They can learn some better ways of doing things.
18 They watch TV only on weekends. 19 They go to bed very late and they can't have a good rest(休息好). 20 What do you think of it?
A. Many children are always busy with their studies.
B.I don't think it is good to do so.
C. But some children watch TV every night.
D. Most children like watching TV because it's interesting.
E.TV can open their mind.
F.I don't like watching it.
G. They think TV is like the Internet
IV、句型转换(每空1分,共10分)
1、You can’t eat in class.(变成祈使句)
in class.
2、He can play the erhu.(变否定句)
He the erhu.
3、Her pen pal is from Japan.(变同义句)
Her pen pal Japan
4、I like dogs very much.(对划线部分提问)
do you like very much?
5、For us, to study English well is important.(变同义句)
for us to study English well.
V、书面表达。(10分)
根据汉语提示以My family rules为题,写一篇60词左右的短文。
提示:
1、每天早上六点钟起床。
2、放学后立刻回家,做家庭作业一直到晚上九点钟。
3、上课期间不能看电视,不能和同学聚会,放学后也不能打篮球。
4、必须打扫自己的房间,自己洗衣服。
5、星期天不得不去学钢琴。

2014-2013学年度第二学期期中考试
七年级英语试题答题卡

题型单选完型填空理解句型转换总分
得分
听力部分(每空1分,共25分,)
1、 C 2、 A 3、 A 4、 C 5、 C
6、 B 7、 C 8、 A 9、 B 10、 A
11、 C 12、 A 13、 C 14、 C 15、 C
16、 B 17、 A 18、 B 19、 B 20、 C
21、lovely 22、ears and eyes 23、other animals 24、favorite food
25、black and white
笔试部分(共95分)
I、单项选择(每空1分,共15分)
1、 D 2、 C 3、 D 4、 C 5、 A
6、 C 7、 D 8、 D 9、 B 10、 B
11、 A 12、 A 13、 B 14、 C 15、 C
II、完型填空(每空1分,共20分)
A)1、 C 2、 C 3、 C 4、 C 5、 B
6、 D 7、 A 8、 D 9、 B 10、 B
B) 1、 rules 2、 after 3、 out 4、 dinner 5、 for
6、 reading 7、 bed 8、 get 9、 joins 10、 practice
III、阅读理解(每题2分,共40分)
1、 F 2、 F 3、 T 4、 T 5、 F
6、 D 7、 C 8、 C 9、 A 10、 D
11、 A 12、 B 13、 C 14、 C 15、 C
16、 D 17、 E 18、 A 19、 C 20、 B
IV、句型转换(每空1分,共10分)
1、 Don’t eat 2、 can’t play 3、 comes from
4、 What animals 5、 It’s important
V、书面表达(共15分)
My family rules
I have too many rules at home. I have to get up at six o’clock every morning I have to come back home at once after school and do the homework until nine p.m. I can’t meet my friends and watch TV on weekends. I can’t play basketball after school. I have to clean my room and wash my clothes.And I have to learn the piano on Sundays.

录 音 稿

A) 、听下面五个句子,从题中所给的A、B、C三幅图中选出最佳选项,将答案填写在提前括号内。每个句子读两遍。(每小题各1分)
1. My mother works in a library .
2. My pen pal lives in Australia. She is Japanese.
3. Mr Wang goes to work by subway every day.
4.I like pandas best.
5.we have to clean our classroom every day.
B)、听下面两段对话和一段独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,讲答案填写在提前括号内。每段对话或独白读两遍。(每小题1分)
请听第一段对话,回答第6至第8小题
W: Tom, what time do you go to school?
M: At 8:10 am.
W: Do you have breakfast at home?
M: I eat breakfast at 8:20 am in the school.
W: What do you do in the evening?
M: I do my homework at 6:30 pm and I eat dinner at 7:15 pm.
W; That’s late.
请听第二段对话,回答第9至第11小题
W; Morning, Mr Hu! You’re walking today. Don’t you usually come to school by bike?
M; Yes, I do. But I sometimes walk. I like walking.
W: Ah, It’s a healthy habit.
M: That’s right. What about you, Mrs White? Do you often come to school by bike?
W; Yes, but not today!
M: Why not?
W: My bike doesn’t work.
请听下面一段独白,回答第12至第15小题
Today is Sunday. It’s fine. Nancy doesn’t go to school. She meets her friends at 2:30 pm at the zoo gate. There are many animals in the zoo. They all like animals. Nancy likes pandas best because they are lovely. But Tony likes koalas. They are from Australia. He thinks they are friendly and cute.
C)、请听下面一段短文并根据短文内容,从所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案填在提前括号内,短文读两遍。(每小题各1分)
It's a fine Sunday morning. Ann and her mother are in a big bus. There are many people in it. Some of them come from America, and some come from England and Canada. They are all their friends. They are going to the Great Wall.
There are two Chinese in the bus. One is woman. She is driving the bus. The other is a young man. He speaks good English. He is now talking about the Great Wall. The other people are all listening to him. They like the Great Wall. They want to see it very much.
D)、请听下面一段短文,根据短文内容补充完整下列五个句子,每空最多不超过三个单词,短文读两遍。(每小题一分)
Many people like pandas very much. They are very lovely. Most of them live in Sichuan, China. They have white hair, but their shoulders, legs, ears and eyes are black. Pandas are usually heavy, but they can climb trees like other animals. Pandas’ favorite food is bamboo leaves. But long long ago they liked to eat meat.

本文来自:逍遥右脑记忆 http://www.jiyifa.com/chuyi/55342.html

相关阅读:odule4 Healthy food训练试题(2013年外研版带答案)