高二英语必修5 Unit 5 SectionIII达标测试题(附答案)

编辑: 逍遥路 关键词: 高二 来源: 高中学习网


高二英语必修5 Unit 5 SectionIII达标测试题(附答案)

Ⅰ.词汇知识
1.____________ vt.≈ vi. 倒;灌;注;涌
2.____________ adj. 牢的;紧的;紧密的→____________ adv. 紧地;牢牢地
3. ____________ adj. 坚定的→____________ adv. 坚固地;稳定地
4.____________ n. 典礼;仪式;礼节
5.____________ n. 勇敢;勇气→____________ adj.勇敢的;无畏的
6.____________ vt.≈ vi. 治疗;对待;款待n. 款待;招待→
____________ n.治疗;诊治;疗法;待遇
7. ____________ vt. 涂;敷;搽;应用;运用 vi.申请;请求;使用;有效
8. ____________ n.压力;挤压;紧迫(感)→____________ v.按;压
9. ____________n.救护车
答案:1.pour  2.tight;tightly 3.fir;firly 4.cereony
5.bravery;brave 6.treat;treatent 7.apply
8.pressure;press 9.abulance
Ⅱ.重点短语
1.________________ 阻止……
2.________________ 若干;许多
3.________________ 找到
4.________________ 区别对待;有影响;起(重要)作用
5.________________ 着火
6.________________ 被授予
7.________________ 为……感到骄傲和自豪
8.________________ (别人或自己)卷入,介入
答案:1.prevent...fro... 2.a nuber of 3.put one’s hands on 4.ake a difference 5.on fire 6.be presented with 7.be proud of 8.get involved in
Ⅲ.必背句型
1.John was studying in his roo ____________________(这时听到一声尖叫).
答案:when he heard screaing
2.I’ proud of ________________(自己所做的事) but I was just doing________________(以前别人教会我做的事).
答案:what I did;what I’d been taught
3.________________(毫无疑问)John’s quick thinking and the first aid skills he learned at school saved s Slade’s life.
答案:There is no doubt that
4.It shows that ________________________(懂得急救知识的确能发挥重要的作用).
答案:a knowledge of first aid can ake a real difference

Ⅰ.品句填词
1.Nowadays students are put under great ________(压力) to enter a good university.
答案:pressure
2.The soldier was presented with an award for his ________(勇敢)in the battle.
答案:bravery
3.I can’t believe that I will have an opportunity to give a speech at the graduation ________(仪式).
答案:cereony
4.An ________(救护车)arrived in 5 inutes after the accident.
答案:abulance
5.Before ________(申请) for the job, he turned to his father for soe advice.
答案:applying
6.It was our teacher who ________(款待)us to lunch.
答案:treated
Ⅱ.选词
treat; give first aid on; ake a difference; look out for;put one’s hands on
1.I know their address is here soewhere, but I can’t            it right no
答案:put y hands on
2.Do ____________________ spelling istakes when you check your work.
答案:look out for
3.y other always lived alone, so having soeone to talk to____________________ to her.
答案:ade a differenceww
4.____________________hi at the scene of the accident,Jack survived.
答案:Given first aid on
5.____________yourself to a glass of beer to help you relax.
答案:Treat
Ⅲ.单项
1.Soe researchers believe that there is no doubt ________ a cure for AIDS will be found.
A.which         B.what
C.that D.whether
解析:选C。考查同位语从句。句中没有疑问,是很肯定的事情,因此用that,不表示意义,也不作成分,而whether意为“是否”,在此意义不当。句意为:一些研究人员相信,毫无疑问治疗艾滋病的方法将会被发现。
2.—I was wondering if we could go skating on the weekend.
—________good.
A.Sound B.Sounded
C.Sounding D.Sounds
解析:选D。该句完整的形式为:It/That sounds good.在口语中,可根据特定的语境省略主语或“主语+be动词”,其他部分保持不变。
3.If you ________ yourself to the textbook, you’ll find the question is no ore difficult.
A.absorb B.apply
C.interest D.appeal
解析:选B。apply oneself to (doing) sth. “专注于……”是固定短语。
4.(2011年青岛高二检测)We had tried everything, but it ade little ________.
A.good B.use
C.result D.difference
解析:选D。句意为:我们做了各种尝试,但结果几乎没什么不同。ake a difference意为“有影响;有作用”。
5.You can take anything fro the shelf and read,but please ________the books when you’ve finished with the.
A.put on B.put down
C.put back D.put off
解析:选C。put on穿上;上演;put down放下,写下;put back将……放回;put off推迟。只有选项C符合题意。
6.—I think you’d better type this letter again before r.Sith sees it.
—Oh,dear! ________
A.Who cares? B.No proble.
C.I don’t ind at all. D.Is it as bad as that?
解析:选D。交际用语Oh,dear!是用以表示惊奇、害怕以及其他强烈感情的惊叹语。故根据题意选D。
7.________ students with their teachers ________ outing to have a good weekend.
A.any a;goes
B.A large nuber of;went
C.A large aount of;went
D.A lot of;has gone
解析:选B。考查量词短语辨析。any a虽可修饰可数名词,但其后的名词和谓语动词都要用单数;a large aount of只修饰不可数名词;a lot of既可修饰可数名词,又可修饰不可数名词,但第二个空has gone与主语不一致,故选B。
8.Tonight I a going to treat y good friends ________ an opera.
A.as B.to
C.with D. for
解析:选B。句意为:今晚我将请朋友去看歌剧。treat sb. to...“招待某人……”。
9.—________ that he anaged to get the inforation?
—Oh, a friend of his helped hi.
A.Where was it B.What was it
C.Hoas it D.Why was it
解析:选A。考查强调句型的疑问形式。此题干是对强调句型中被强调的地点状语进行提问,因此用Where was it that...?句式。
10.The an was about to tell the policean the secret ________ soeone shot hi death.
A.as B.until
C.while D.when
解析:选D。句意为:他正要告诉警察这个秘密,这时有人把他打死了。“be about to do sth. when...”意为“正要干某事,就在这时……”为固定句型。
Ⅳ.完形填空
On a war onday,Jenny Neilson bought a sandwich and parked her car under soe trees.Rolling down the windows to __1__ in fresh air,she settled back to enjoy her lunch.Suddenly she __2__ a big bald(秃顶的)an running through the parking lot.Before she cae to __3__ what would happen,the an was there,shouting through her window,“Get out!”
Neilson __4__.
Pulling open her door,the an seized her __5__ the neck and hair,and threw her out of the car onto the ground.She screaed,__6__ her purse and the keys.
Two reporters of the local newspaper,Robert Bruce and Jeff Jackson,just outside their office building on a __7__,heard the screas and began running.
When they __8__ Neilson’s car,the attacker had juped into the driver’s seat and was __9__ searching for the keys.Bruce opened the door,and he and Jackson dragged the an out.The attacker __10__ back.But even in his cornered panic,he was no __11__ for the two athletic en.
Reggie iller,a worker of the local newspaper,heard the screas,too.He rushed back to the office to __12__ the police,and then ran back with soe plastic ropes-used to tie up newspapers.
With his ars __13__ tightly behind hi,the prisoner looked up and said __14__,“I hope you guys feel good about yourselves-you just caught one of the ost wanted en.”They __15__ hi and waited for the police.
Later,Bruce and Jackson were shocked to learn the an was the __16__ carjacker(劫车者)and suspected urderer,whose __17__-but with a full head of hair-had been recently printed in their own newspaper.
Neilson considers herself lucky __18__ she suffered injuries.She believes the story ight have had a __19__ ending if those good people had not coe to her aid.“Unfortunately,”she says,“any people would __20__ have done what they did,and that is the real truth.”
【解题导语】 本讲述了一个男人企图抢劫Neilson(内尔森)的汽车。听到她的尖叫后一些人跑制服了罪犯。
1.A.bring         B.let
C.gather D.send
解析:选B。由Rolling down the windows可知让新鲜的空气进。let in让……进。
2.A.recognized B.watched
C.noticed D.et
解析:选C。由suddenly和a big bald an running可知“她注意到……”。notice注意到;recognize认出,识别出;watch仔细观察;eet遇到。
3.A.realize B.understand
C.iagine D.conclude
解析:选A。由句意可知她还没有意识到会发生什么事时,那个男人已经到了车前。coe to realize开始意识到。coe to understand开始明白。
4.A.escaped B.struggled
C.refused D.obeyed
解析:选C。由下“Pulling open her door,the an seized her...the neck and hair,and threw her out...”可知她拒绝按照那个男人的要求出。escape逃跑,struggle挣扎,refuse拒绝,obey遵从。
5.A.by B.around
C.with D.on
解析:选A。seize sb.by the+身体部位 抓住某人的身体(的某)部位。
6.A.burying B.forgetting
C.offering D.grabbing
解析:选D。由下searching for the keys可知她紧抓着她的钱包和钥匙。bury埋;forget忘记;offer提供;grab紧抓。
7.A.trip B.visit
C.break D.holiday
解析:选C。由outside their office building 可知他们二人是在工作间的休息时在办公楼外面,break“工作间的休息”。
8.A.started B.stopped
C.entered D.reached
解析:选D。由上下可知他们跑到Neilson的车前,reach到达。
9.A.carefully B.adly
C.disappointedly D.patiently
解析:选B。由下的in his cornered panic可知。adly疯狂地。
10.A.fought B.turned
C.juped D.shouted
解析:选A。由“...dragged the an out”和“...he was no atch...”可知劫车犯反击。fight back反击。
11.A.atch B.target
C.equal D.copanion
解析:选A。由“the two athletic en”可知他不是两人的对手。atch匹敌的人,对手。
12.A.reind B.phone
C.invite D.beg
解析:选B。由“He rushed back to the office”和“the police”可知他打电话给警察。
13.A.rolled B.folded
C.bent D.tied
解析:选D。由上的soe plastic ropes可知人们把劫车犯的手绑在背后。tie捆,绑。
14.A.angrily B.kindly
C.coldly D.warly
解析:选C。由劫车犯所说的话可知他并没有发怒而是冷冷地说。angrily发怒地,气愤地;kindly友善地,亲切地;coldly冷冷地;warly友好地,亲切地。
15.A.caught B.thanked
C.coforted D.ignored
解析:选D。由下的“waited for the police”可知他们并不理睬劫车犯。ignore不理睬,不理会。
16.A.ordinary B.professional
C.honest D.outstanding
解析:选B。由中所给信息可知劫车犯是个惯犯。ordinary普通的;professional专业的;honest诚实的;outstanding杰出的,卓越的。
17.A.picture B.background
C.character D.story
解析:选A。由下的“-but with a full head of hair-had been recently printed in their own newspaper.”可知所填的空应是劫车犯的照片。
18.A.and B.but
C.though D.when
解析:选C。由lucky和suffered injuries可知应填入表示转折的从属连词。though尽管,虽然。
19.A.ridiculous B.siilar
C.strange D.different
解析:选D。由上可知人们一起捉住了劫车犯。所以她认为如果人们不帮助她,事情会有不同的结局。
20.A.soeties B.never
C.often D.forever
解析:选B。由副词unfortunately和句意可知。
Ⅴ.理解
A nosebleed can be frightening to get or see,but try to stay cal.ost nosebleeds look uch worse than they really are.Alost all nosebleeds can be treated at hoe.
If you get a nosebleed,sit down and lean slightly forward.Keeping your head above your heart will ake your nose bleed less.Lean forwards so that the blood will flow out of your nose instead of down the back of your throat.If you lean back,you ay swallow the blood.This can ake you uncofortable.
Use your thub and index fingers to press together the soft part of your nose.Keep holding your nose until the bleeding stops.Don’t let go for at least 5 inutes.If it’s still bleeding after that,hold it again for 10 inutes straight.You can also place an ice pack across the toe of your nose.Once the bleeding stops,don’t do anything that ay ake it start again,such as bending over or blowing your nose.
The ost coon causes of nosebleeds are dryness(often caused by indoor heat in the winter)and nose picking.These two things work together-nose picking occurs ore often when the liquid in the nose is dry.Other,less coon causes include injuries,colds or cocaine use.Children ay stick sall objects up their nose.Old people ay have infections or high blood pressure.The cause of nosebleeds is often unknown.
ost nosebleeds aren’t serious.They occur in the front part of the nose and stop in a few inutes.
A few nosebleeds start in large vessels(血管)in the back of the nose,which can be dangerous.They ay occur after an injury.This type of nosebleed is ore coon in the elderly
and is often due to high blood pressure,daily aspirin use or bleeding disorders.
1.According to the text,nosebleeds ________.
A.are not frightening to get or see
B.are usually not serious and can be cured with the right ethod at hoe
C.ust be treated by doctors in the hospital
D.aren’t dangerous at all
解析:选B。推理。由第一段最后一句可知B项正确,其余选项与意不符。
2.Which of the following is NOT the right way to treat nosebleeds?
A.Cool your nose with ice or other cold things.
B.Press your nose slightly with your fingers.
C.Lean backwards to slow down the flow of flood.
D.Lean your head forwards,just above your chest.
解析:选C。细节理解题。由第二段第一句可知,正确的方法是lean forwards,而不是lean backwards。
3.What’s the ain idea of Paragraph 4?
A.Nosebleeds are caused by soe diseases.
B.Nosebleeds are caused by the dry weather.
C.Your nose ay be infected.
D.The causes of nosebleed.
解析:选D。主旨大意题。第四段主要讲述了流鼻血的原因。
4.When does nose picking often cause nosebleeds?
A.When your nose feels dry.
B.When you have a cold.
C.When you have a headache.
D.When the liquid in your nose is wet.
解析:选A。细节理解题。根据第四段第二句可知鼻腔干燥常引起流鼻血。
5.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.It ay be ore dangerous if the back part of your nosebleeds.
B.Nosebleeds can cause the disease related to blood pressure in older people.
C.Nosebleeds occur to kids because of infections.
D.any nosebleeds are not as serious as they look.
解析:选A。细节理解题。根据最后一段第一句可知鼻子后部的血管流血会更严重。


本文来自:逍遥右脑记忆 http://www.jiyifa.com/gaoer/49491.html

相关阅读:浏阳一中高二英语下册第一次阶段性考试题(有答案)